Tūrisms

Visi jautājumi un grūtības vīzas iegūšanai uz Ameriku - kā pieteikties vīzai ASV Krievijas pilsoņiem?

Ir daudz iemeslu, lai dotos uz Ameriku - darbam, mācībām, radiniekiem ar ielūgumu vai vienkārši, lai ar savām acīm redzētu valsti, ko tik daudz reižu redzējāt filmās. Tiesa, tikai ņemt un lidot nestrādās - dot vīzu nav viss. Un, ja viņi dod, tas ir tikai zinot, ka ceļotājs neplāno nokārtot okeānu uz visiem laikiem.

Kas jums jāzina par vīzu Amerikas Savienotajās Valstīs un kādas grūtības pieteikuma iesniedzējs var sagaidīt?

  1. Galvenie vīzu veidi Amerikā
  2. Imigrantu vīza ASV
  3. Cik maksās ASV vīza?
  4. Anketas un fotoattēla aizpildīšanas iezīmes
  5. Pilns vīzu pieteikumu dokumentu saraksts
  6. Intervija - ieraksts, termiņi, jautājumi
  7. Kad vīza tiks izsniegta un vai viņi var atteikties?

Galvenie ASV vīzu veidi - prasības un nosacījumi vīzas saņemšanai uz Ameriku

"Tikai mirstīgais" nevar iebraukt Amerikā bez vīzas - bezvīzu ieceļošana ir atļauta tikai atsevišķiem atsevišķu valstu pilsoņiem. Pārējie, neatkarīgi no mērķa, būs jāizsniedz bez imigrantu vīza (vai imigrācijas vīza - pārejot uz pastāvīgu dzīvesvietu).

Bezvīzu vīzu iegūšana ir vieglāka un lētāka.

Ir vērts atzīmēt, ka ikviens, kurš saņem viesa vīzu, tiek uzskatīts par potenciālu imigrantu, tāpēc, piesakoties vīzai, vēstniecības darbiniekiem būs jāpārliecinās, ka ...

  • Jums nepieciešama vīza tikai uzņēmējdarbības vai tūrisma vajadzībām.
  • Laiks, ko plānojat tērēt ASV, ir ierobežots.
  • Jums ir īpašums ārpus Amerikas.
  • Jums ir līdzekļi, lai samaksātu par uzturēšanos šajā valstī.
  • Jums ir noteiktas saistības, kas ir absolūta garantija, ka jūs atstāt ASV.

Un tomēr, pat ja jums jau ir vīzu dokumenti - tas ir tālu nav garantijas ka jums nebūs aizliegts iekļūt valstī.

Vīzu veidi ASV - kā tie atšķiras?

Neimigrantu vīzas:

  1. Populārākais ir tūrists. Tips: b2. Ilgums - 1 gads. Visvieglāk to iegūt pēc intervijas vēstniecībā, sniedzot nepieciešamos dokumentus un apstiprinot rezervāciju / ceļojumu.
  2. Viesu grāmata. Tas ir, ar ielūgumu. Tips: b1. Derīguma termiņš ir 1 gads (apm. - šajā laikā vairākkārt varat lidot uz ASV). Papildus dokumentiem jums ir jāiesniedz aicinājums no saviem radiniekiem vai draugiem, kas dzīvo ASV. Attiecībā uz uzturēšanās ilgumu Amerikā to noteiks Ming / drošības amatpersona tūlīt pēc ierašanās, pamatojoties uz jūsu uzturēšanās mērķiem un atkarībā no uzaicinātās personas identitātes.
  3. Darbs Tips: H-1B. Ilgums - 2 gadi. Šādā gadījumā jūsu ierašanās valstī ir jāapstiprina darba devējam, un papildus dokumentiem jums būs jāiesniedz vēstniecības dokumentos par jūsu kvalifikāciju un angļu valodas / valodas zināšanām. Pēc 2 gadu darba valstī, jūs varat pieteikties zaļajai kartei un, ja vēlaties, palikt tur uz visiem laikiem.
  4. Biznesa vīza. Tips: b1 / b2. Ilgums - 1 gads. To izsniedz tikai pēc tam, kad pieteikuma iesniedzējam ir uzaicināts no konkrēta uzņēmuma vadītāja ASV.
  5. Students. Veids: F-1 (akadēmiskie / valodu ēdieni) vai M-1te (profesionālās programmas). Derīgums - viss studiju periods. Studentam būs jāapstiprina, ka viņš ir uzņemts kādā konkrētā izglītības iestādē. Pārceļoties uz citu iestādi vai iestājoties augstskolā, vīzu nav nepieciešams atkārtoti darīt - vienkārši informējiet imigrācijas dienestu par nodomiem. Ir vērts atzīmēt, ka pēc apmācības jūs varat likumīgi iegūt darba vīzu sev un pēc 2 gadiem zaļo karti.
  6. Tranzīts. Tips: C. Ilgums - tikai 29 dienas. Šis dokuments ir vajadzīgs, ja pārcelšanas laikā jūs gatavojaties "staigāt" lidostā (jums būs tikai diena). Viņu nodomi vīzas saņemšanai tiek apstiprināti ar biļetēm.
  7. Medicīna. Tips: b2. Ilgums - 1 gads. Šis dokuments ir izsniegts, lai apmeklētu valsti ārstēšanas nolūkos. Vairāku vīzu var pagarināt uz 3 gadiem. Populāras medicīnas tūrisma valstis - kur doties ārstēšanai?

Tūrisma vīza uz Ameriku

ASV imigrantu vīza - veidi un derīgums

Tas ir svarīgi! Imigrantu vīzas oficiālai dzīvesvietai valstī, kā arī darbam ar "neierobežotu" shēmu tiek izsniegtas tikai Amerikas Savienoto Valstu Maskavas konsulātā.

Ir četri zināmi šādu dokumentu veidi:

  • Ģimene. To izsniedz ģimenes atkalapvienošanai vienam no tās locekļiem, kas ir ASV rezidenti. Turklāt vīzu veids bērniem līdz 21 gadu vecumam, šajā gadījumā - IR-2, laulātajiem - IR-1 un vecākiem iesniedz pieteikumu IR-5 tipam.
  • Par laulību. Parasti tā iegūst pusi, kas vēlas doties uz nākamo vīru (sievu) Amerikas Savienotajās Valstīs. Tips: K1. Derīguma termiņš ir 3 mēneši (periods, kurā pārim obligāti jāiegūst laulības dokuments).
  • Darbs Tips: EB. Iecelšana attiecīgi - strādā Amerikas Savienotajās Valstīs.
  • Zaļā karte Tips: DV. Šāda vīza var iegūt nejaušu pretendentu, izvēlēto datoru / programmu.

Visa Greencard

Cik daudz tiks izmaksāta uz Amerikas Savienoto Valstu vīzu - pienākuma apmēru un to, kur maksāt

Tiek maksātas konsulārās maksas. pirms pieteikties tieši vīzai. Tas ir, pirms intervijas.

Summas summa ir atkarīga no dokumenta veida:

  • B, C, D, F, M, I, J, T un U tipiemMaksa būs 160 ASV dolāri.
  • H, L, O, P, Q un R tipiem - 190$.
  • K tipam - 265$.

Ja vīza tiek atteikta, nauda netiek atgriezta;

Ir svarīgi: Maksa tiek maksāta pēc likmes, kas ir atzīmēta konkrētā dienā, nevis Krievijā, bet tieši konsulātā.

Kā un kur samaksāt maksu - galvenie veidi:

  • Nauda - caur Krievijas pastu. Kvīts tiek aizpildīta elektroniskā formā, pēc tam izdrukāta un apmaksāta pa pastu. Ikviens var maksāt, ja tam nav laika. Jūs nevarat zaudēt kvīti, tās dati būs nepieciešami, kad jūs rakstāt intervijai. Turklāt sākotnējais kvīts būs vajadzīgs pašu konsulātā. Nauda tiks ieskaitīta konsulātā 2 darba dienu laikā.
  • Izmantojot īpašu tīmekļa vietni - izmantojot bankas karti (neatkarīgi no tā, vai tā ir jūsu vai ne - nav nozīmes). Ātrāks veids: nauda tiek nogādāta konsulāta kontā daudz ātrāk, un 3 stundu laikā pēc līdzekļu nosūtīšanas varat pieteikties intervijai.

Fotoattēlu iespējas ASV vīzai

Vīzas pieteikuma veidlapas aizpildīšanas iespējas Amerikā un foto iespējas

Apstrādājot dokumentus, ir svarīgi pareizi aizpildīt veidlapu. Tas jādara elektroniski (piezīme: paraugi ir pieejami konsulāta tīmekļa vietnē) DS-160 formātā un tikai tās valsts valodā, uz kuru jūs dodaties.

Pēc uzpildīšanas rūpīgi pārbaudiet, vai visi dati ir ievadīti pareizi.

Jums vajadzēs 10 ciparu svītrkodu iegaumētun profils ar fotoattēlu - izdrukāt.

Kas jums jāzina par elektronisko fotogrāfiju?

Fotogrāfijas nianses ir ārkārtīgi svarīgas, jo, ja jūs pārkāpjat fotoattēla prasības, jūsu papīrs var aizkavēties uz ilgu laiku.

Tātad ...

  • Maksimālais attēla vecums - 6 mēneši Visas fotogrāfijas, kas tika uzņemtas agrāk, nedarbosies.
  • Attēla izmērs drukātā veidā - 5x5 cm un izšķirtspēja no 600x600 pikseļiem līdz 1200x1200.
  • Foto formāts - tikai krāsa (balta fona).
  • Galva nedrīkst būt slēpta un pilnīgi redzamaun platība, ko tā var aizņemt - 50-70%.
  • Lietojot brilles, ir pieļaujama to klātbūtne fotogrāfijābet bez spīduma.
  • Īsumā - taisni uz kameru, nav smaidu.
  • Nav cepures un austiņas.
  • Vienota - ikdienas.

Pilns dokumentu saraksts, lai iegūtu vīzu uz Ameriku

Jūs nevarēsiet atrast pilnīgu un oficiāli apstiprinātu dokumentu sarakstu, lai iegūtu vīzu uz Ameriku. Tāpēc mēs savācam dokumentu kopumu atbilstoši principam - „maksimāla informācija par sevi, par personu, kas ir uzticama, likumīga un finansiāli stabila”.

No nepieciešamajiem dokumentiem jūs varat atzīmēt:

  1. Kvīts, kas apliecina nodokļa samaksu.
  2. Viena 2x2 fotogrāfija bez stūriem un rāmjiem.
  3. Anketa
  4. Vēstule, kas apstiprina interviju ar jums izsniegtu svītrkodu.

Pases prasības:

  • Pašreizējā režīmā - vismaz 6 mēneši.
  • Mašīnlasāmā laukuma pieejamība - ja tā saņemta pirms 10.26.05.
  • Mašīnlasāmā laukuma un numuru / fotogrāfiju pieejamība - ja to iegūst no 10.25.05. Līdz 10.25.2006.
  • Elektroniskās pases klātbūtne ar mikroshēmu - ja to iegūst pēc 10.25.05.

Papildu dokumenti (piezīme - garantē izbraukšanu no Amerikas):

  1. Vecā pase ar vīzām, ja jūs jau esat ASV.
  2. Izvilkums no nodokļa (piezīme - atsevišķiem uzņēmējiem) par iepriekšējiem sešiem mēnešiem.
  3. Palīdzība no darba par jūsu algu / amatu (apm. - apzīmogota, paraksta direktors un uz firmas veidlapas).
  4. Palīdzība no universitātes (skolas) - studentiem.
  5. Izraksts no bankas par sava konta statusu un naudas pieejamību.
  6. Dokumenti pierāda īpašuma pieejamību ārpus Amerikas.
  7. Dati par tuvākajiem radiniekiem, kas uzturas mājās.
  8. Dzimšanas apliecība + otrā vecāka atļauja, kas notariāli apliecināta bērniem līdz 18 gadu vecumam.

Intervija par ASV vīzu ierakstu, gaidīšanas laiku un jautājumiem

Cik ilgi jums būs jāgaida intervija? Tas, pirmkārt, ir atkarīgs no iesniegto pieteikumu skaita.

Nepieciešamo informāciju var iegūt attiecīgajā vietā (piezīme - ASV Valsts departamenta Konsulāro attiecību birojs), kur ietaupīt laiku, varat arī aizpildīt pieteikumu.

Vēl viena ieraksta iespēja ir sazinieties ar kontaktu centru. Intervija pati notiek tieši konsulātā.

Kā rīkoties intervijā - daži padomi pretendentiem:

  • Parādiet savu pasi (apm. - pašreizējā un vecā, ja vīzas ir Amerikas Savienotajās Valstīs, Šengenas valstīs vai Apvienotajā Karalistē). Citiem dokumentiem nav jāparāda, ja jums netiek prasīts.
  • Nav izplūdis, bet skaidri izskaidrojiet jūsu apmeklējuma mērķi un paredzamo uzturēšanās laiku tajā.
  • Centieties atbildēt uz katru jautājumu skaidri un skaidri.
  • Neaizmirstiet sīkāk - precīzi atbildiet uz jautājumu, kas īsumā un divos vārdos uzdots, nepiepildot konsulāro amatpersonu ar nevajadzīgu informāciju.
  • Nekavējoties skaidri norādiet, ka jums ir dažas grūtības ar valodu. Ja vien, protams, neesat students (viņiem ir brīvi jāapgūst angļu valoda).

Ko jūs varat uzdot - galvenās tēmas intervijā:

  1. Tieši par savu ceļojumu: kur, cik un kāpēc; kas ir maršruts; kādu viesnīcu plānojat palikt, kādas vietas vēlaties apmeklēt.
  2. Par darbu: par algu un amatu.
  3. Par uzaicinātājiem: kas nosūtīja jums ielūgumu, kāpēc, kādās attiecībās.
  4. Par anketu: ja ir kļūda, to var labot intervijā.
  5. Par ģimeni: kāpēc pārējie locekļi paliek Krievijā, un jūs plānojat ceļot atsevišķi. Ja esat šķīries, tad labāk atstāt šo faktu aiz ainas. Iespējams, jūs interesē arī jūsu radinieku statuss Amerikas Savienotajās Valstīs (ja tas ir pieejams).
  6. Par finansējumu: kurš maksā par jūsu braucienu (apm. - jūs varat dublēt vārdus ar izrakstu no personīgās bankas / konta).
  7. Par valodu: prasmes līmeni, kā arī to, vai tulkotājs.

Kad viņi izsniedz vīzu ASV un vai viņi var atteikties - galvenie iemesli, kāpēc atteikties pieteikties uz vīzu uz Ameriku

Cik ilgi jāgaida vīza? Šis dokuments tiek izsniegts uzreiz pēc intervijas nokārtošanas (ja vien, protams, neesat apstiprinājis vīzu).

Apmēram 2 dienas Pēterburgā, 1-3 dienas saņemt vīzu galvaspilsētā.

Izmaiņas klīringa periodā ir iespējamas papildu prasību vai apstākļu dēļ.

Atteikums izsniegt vīzu - visbiežāk minētie iemesli

Piemēram, 2013. gadā tika noraidīts gads par 10% pieteikumu.

Kas var atteikties un kāda iemesla dēļ?

Vislielākās iespējas saņemt atteikumu rodas no pieteikuma iesniedzēja, ja ...

  1. Viņa pasē nav ASV vai Šengenas vīzu (kā arī Lielbritānijas vai Anglijas).
  2. Vīzas atteikums jau ir bijis.
  3. Viņš dzīvo Stavropolā vai Krasnodaras teritorijā, Dagestānā vai Krimā, apgabalā, kas atrodas ģeogrāfiski tuvu kaujas zonām.

Arī viens no biežākajiem neveiksmes iemesliem ir:

  • Saistību ar dzimteni trūkums. Tas ir, bērnu un ģimenes trūkums, citi radinieki, darba trūkums un jebkurš īpašums īpašumā ir pārāk jauns).
  • Negatīvs iespaidsko pieteikuma iesniedzējs iesniedza konsulārajam ierēdnim (labi, jums nepatika viņam un viss, tas notiek tādā veidā).
  • Ceļojuma laiks ir pārāk garš.
  • Līdzekļu trūkums.
  • Kļūdas dokumentos vai sniegtās informācijas neprecizitāte.
  • Atšķirības atbildēs uz jautājumiem ar datiem anketā.
  • Radinieku klātbūtne ASViepriekš migrēja.
  • Labas vīzu ceļošanas vēstures trūkums (piemēram, Eiropā maz slidot).
  • Vājas angļu / valodas prasmes un vecāki par 30 gadiem, piesakoties studenta vīzai.
  • Neuzticība jums sakarā ar to, ka iepriekš izsniegtajā vīzā (iepriekšējā braucienā) jūs uzturējāt Amerikas Savienotajās Valstīs ilgāku laiku, nekā tika panākta vēstniecībā. Labāk biežāk un nedaudz, nekā reti un ilgu laiku.
  • Komunikācijas trūkums ar uzaicinošo pusi Amerikas Savienotajās Valstīs.
  • Grūtniecība Kā zināms, Amerikas teritorijā dzimušais bērns automātiski saņem savu pilsonību. Tāpēc, lai atstātu Amerikas Savienotās Valstis, būdamas grūtnieces, nedarbosies.
  • Pieteikuma iesniegšana ne tikai Amerikā, bet arī citās valstīs.

Ja jūsu pieteikums nolemj atteikties, atteikuma iemesli tiks norādīti vēstuli, ko saņemat no vēstniecības.

Skatiet videoklipu: Jēkabpils pensionāri ar pilsētas domes deputātiem pārrunā aktuālas problēmas (Augusts 2019).